[:ro]Ferrari gata de start[:]

[:ro]Ferrari a prezentat masina  cu care va concura în ediţia 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1. Ceremonia  a avut loc la Teatrul Romolo Valli din Reggio Emilia.

Modelul SF1000 este a 66-a masina construita de Ferrari pentru a participa la Campionatul Mondial de Formula 1.

Deși reglementările tehnice din acest an s-au schimbat foarte putin începand cu anul 2019, masina din acest an este semnificativ diferita fata de modelul  SF90 de anul trecut, cu modificarile care vizeaza optimizarea fortei și echilibrului aerodinamic.

Pentru sezonul 2020, unitatea de putere Ferrari, reprezintă un pas înainte în eficiența de ardere a motorului său cu ardere internă, datorită în principal a doi factori, un design nou și un nou combustibil. Un nou sistem de turbocompresor și recuperare a energiei au fost dezvoltate pentru a maximiza performanțele generale ale unității de alimentare. Ca parte a conceptului de ansamblu al automobilului, proiectarea layout-ului PU s-a concentrat să fie cât mai compactă, raționalizând în același timp greutatea și dimensiunea magazinului de energie.

Modelul SF1000 este a șaptea mașină construită pentru cursa în era hibridă a Formulei 1, care a început în 2014. Numele său reflectă faptul că, când vom ajunge la a noua cursă a acestui an, Scuderia va fi luat parte la o mie de Grands Prix.

Ferrari a debutat în Formula 1 pe 21 mai 1950, la Monaco, în cel de-al doilea mare premiu al campionatului. Echipa Maranello este cel mai de succes din sport cu 16 titluri de constructori, 15 victorii de șoferi și 238 de premii.

Pentru sezonul 2020, cei doi piloţi ai lui Ferrari,  Sebastian Vettel şi Charles Leclerc.

Sebastian Vettel, pilotul aflat din anul 2015 la Ferrari, a spus la lansarea monopostului „Îmi place foarte mult. Este mult mai îngust în spate decât anul trecut şi de un roşu mai profund, ceea ce este şi mai bine. Sunt nerăbdător să îl conduc, este şi mai fascinant decât să-l priveşti”.[:]

Lasă un răspuns