[:ro]Rusia va demara un proiect de explorare a planetei Venus[:]

[:ro]

Cercetătorii de la Institutul „Semion Lavocikin” din Rusia și Agenția Federală Spațială, Roskosmos, au elaborat un proiect de amploare de explorare a planetei Venus, proiect care va fi inclus în Programul Federal Spațial, a anunțat cercetătorul rus Dmitri Hmel.
Agenția Federală Spațială Roskosmos ne-a trasat această sarcină, să demarăm acest program ambiţios, a declarat Hmel. Este o inițiativă comună a celor de la Institutul „Semion Lavocikin” și Roskosmos, suntem în stadiul de decizii legate de proiect, a precizat cercetătorul. Fiind întrebat de termenii acestui proiect, Hmel a precizat că el va fi implementat, începând de anul viitor, iar cele mai optimiste pronosticuri anunţă că am putea începe chiar de anul acesta, a precizat Hmel.
Proiectul va include o misiune spațială cu sonda „Venera-D”, ca primă etapă a cercetărilor, a mai spus Hmel. Vor fi lansate mult mai multe aparate spaţiale.
Pe 16 decembrie, directorul Agenției Federale Spațiale Roskosmos, Dmitri Rogozin le-a declarat reprezentanţilor presei că instituţia pe care o conduce poartă negocieri cu cei de la Institutul „Semion Lavocikin” pe tema includerii proiectului „Venera-D” în cadrul Programului Federal Spaţial.
sursa http://www.romania-actualitati.ro/

[:]

Lasă un răspuns