[:ro]Yacht-ul lui Bill[:]

[:ro]Bill Gates, co-fondator  al Microsoft Corporation, va devein proprietarul unui yacht de lux, in valoare de 645 milioane de dolari. Acesta va fi primul Yacht aflat in proprietatea sa. Este cunoscut faptul ca Bill isi petrece vacantele la bordul unor yachturi de lux. Yachtul va intra in proprietatea sa in anul 2024.

Yachtul este proiectat de Desigerul Sander Sinot si reprezinta un proiect 100% ecologic. Este construit de catre compania olandeza Feadship și are un design asemanator cu cel al navei „Aqua”, proiect prezentat anul trecut la Monaco Yacht Show, conform dailymail.co.uk.

Acesta, va avea o lungime de  112 metri, iar ca dotari va dispune de sală de sport, sala de forța, cabine VIP, un pavilion spatios. Rezervoarele  gigant care cantaresc 28 de tone  vor  stoca hidrogenul la o temperatura de minus 252 grade Celsius.

Mentionam ca, inclusiv pasagerii vor contribui la producerea energiei, cu ajutorul unor celule de carburant care combina hidrogenul cu oxigenul.

Viteza maxima a Yachtu-lui va fi de 31km/h( 17 noduri), iar viteza de croazieră de  circa 20km/h  (cca. 10-12 noduri), cu o autonomie  de 3750mile nautice cat sa traverseze Atlanticul.

sursa Autoimage.ro[:]

Lasă un răspuns